čtvrtek 26. května 2016

Mladší žákyně historicky poprvé v krajském finále Poháru rozhlasu!

V úterý 24. května 2016 se 11 dívek ZŠ Lískovec zúčastnilo krajského finále Poháru rozhlasu v atletice. Děvčata si účast zajistila vítězstvím v okresním kole této významné atletické soutěže, která je pořádána v České republice každoročně již 48 let.
Do Opavského finále se nominovalo 9 škol z celého Moravskoslezského kraje a mezi nimi i dívky z Lískovce! Týmy základních škol a víceletých gymnázií se utkaly o postup do závěrečného republikového kola. V souboji se zkušenými soupeři si holky vedly výborně, když vybojovaly více než 5 400 bodů a získaly konečné páté místo.

Bojovný výkon celého týmu podpořily mimořádné výsledky jednotlivých závodnic. Anička Cagašová vyhrála běh na 600 m ve vynikajícím čase 1:39,9 s a byla druhá na 60 m za 8,42 s. Denisa Pánková a Monika Mužná si vylepšily osobní rekordy ve skoku dalekém (Denisa na 420 cm, Monika na 393 cm). Náročnou kombinací disciplín se blýskla Klárka Nováková, když po doběhu 600 m bojovala ve skoku vysokém o osobní rekord 138 cm. Jolana Trubirohová pak posunula své osobní maximum v hodu kriketovým míčkem za 42 metrů. Téměř všechny dívky překonaly své výkony z okresního kola soutěže a celkový bodový zisk týmu tak navýšily o 300 bodů.

Velkou pochvalu a uznání si však zaslouží všechny závodnice, protože každý bod v této prestižní soutěži byl nesmírně důležitý. V dalších disciplínách nás reprezentovaly: Žaneta Juřičná (skok daleký, skok vysoký, štafeta), Adéla Kendziorová (60 m, štafeta), Tereza Kendziorová (štafeta), Barbora Šigutová (hod kriketovým míčkem, štafeta), Barbora Piváčková (60 m), Tereza Ledvoňová (hod kriketovým míčkam).


Nezbývá než doufat, že dívky najdou mezi mladšími spolužačkami zdatné následovnice, které pomohou v příštím roce doplnit tento úspěšný mladý tým a poperou se opět o postup do krajského finále. Cesta k němu však vede jen přes pravidelný pohyb a snahu o zlepšování vlastních výkonů. Šanci však mají všichni!



Žádné komentáře: