neděle 4. prosince 2016

O Lískovci se už ví i v Bruselu

Díky četným aktivitám v Etwinningu byla naše škola (spolu se Základní školou na náměstí Aloise Jiráska v Lanškrouně) vybrána, aby se její zástupce účastnil mezinárodního setkání učitelů z 10 zemí Evropy. Celkem nás tedy bylo 20 učitelů.
Cílů setkání bylo několik. Jedním z nich bylo i sdílení se o tom, jak naše školy fungují. Tato část bývá velmi inspirativní.


Hlavním cílem bylo seznámení pedagogů s internetovým projektem - evropskou sbírkou zvanou Europeana. Jedná se o sbírku cca 50 milionů obrazů, nahrávek, videí, knih, filmů a dalších artefaktů především z oblasti První světové války, hudby, umění, módy, aj.

Přispěvateli jsou jednak muzea a další instituce, ale zároveň také lidé, kteří například poskytli svůj soukromý dopis psaný prababičkou manželovi na frontu. Smyslem sbírky je uchování evropského kulturního dědictví. Velká část materiálu je poskytnuta s licencí volného užívání, je proto vhodným zdrojem informací pro žáky, kteří pak mohou s nalezeným materiálem dále pracovat a upravovat ho.

Žádné komentáře: