středa 1. května 2013

Vrátili jsme se z Globe Games

Tým gloubáku (Lucka, Rosťa, Domča a Bea) se vrátil z Litvínova. V kraji kontrastu (Krušné hory, České Středohoří x měsíční krajina, chemický průmysl a tepelné elektrárny) se odehrály 16. Globe Games. Hostitelskou školou byla Schola Humanitas.

Letošní motto znělo: "Dívej se na svět s nadhledem". Dokonce přicestovali i "mimozemšťané", kterým měli účastníci objasnit při terénní hře, jak si můžeme ochránit planetu, kterou oni (planeta LAK) mají zničenou.

Volný čás byl vyplněn doprovodnými programy jako například florbal, casino, zážitková pedagogika, divadlo, diskotéka, sokolnictví, keramika, chemické pokusy, zkoumání vody a mnoho další zábavy.

V sobotu gloubáci z Lískovce odprezentovali svou celoroční práci "Tepleji nebo chladněji?", kdy jsme porovnávali naměřené data z meteobudky s daty naměřenými pomoci meteostanice. Odpoledne se přesně ve 14. hodin začala koulet obří nafukovací gumová zeměkoule na náměstí a odtud do Zámeckého parku, kde se konal festival Globe, nebo-li si mohli účastníci, ale i široká veřejnost vyzkoušet atraktivním způsobem různá ekoměření, dozvědět se něco o sokolnictví, poskládat eko puzzle, ... Prostě dostatek aktivit k zahřáti, protože oproti pátku, kdy nás sluníčko pěkně opálilo, strmě klesla rtuť na teploměru.

Příští rok se budeme těšit do Třebíče.Rozloučím se naším pokřikem, kterým jsme přijeli do Litvínova: "Krátké zobáky zdraví gloubáky"

Mgr. Jaroš a Gloubáci z Lískovce

Vše zachytili gloubáci na své mobílní telefony, podívejte se.

Žádné komentáře: