úterý 9. února 2016

Přednáška na Úřadu práce

V pondělí 8. února se žáci 8. třídy zúčastnili přednášky na Úřadu práce. Přednáška se týkala volby budoucího povolání. Součástí prezentace byly i aktivity, při kterých si žáci mohli sami vyhledat popisy pracovních míst, která je zajímají. Mohli se tak dozvědět více o náplni práce a kvalifikačních předpokladech pro výkon letušky, učitelky ve školce, stavebního dělníka specialisty či řidiče kamiónu. Pracovnice Informačního a poradenského střediska pro volbu povolání, které je součástí místního Úřadu práce,  nabídla žákům poradenské služby. Žáci si mohou sami objednat individuální konzultace a obrátit se tak na středisko s pomocí při výběru budoucí střední školy. Fotky zde.

Zde jsou dva zajímavé odkazy:


www.gwo.cz

www.infoabsolvent.cz

Zároveň se žákům doporučuje prolistovat si na webu Atlasem školství, kde mohou najít kontakty na všechny střední školy v kraji. Vytištěnou podobu tohoto atlasu obdrží žáci v říjnu, v 9. třídě.

Může se nám zdát, že rozhodnutí je ještě daleko, ale čas plyne rychle. Důležité je rozhodnout se správně, pro práci, která se nám líbí, máme pro ni předpoklady a chceme ji dělat. Je krásné, když se z naší záliby, koníčku, stane naše zaměstnání.
Napsala Petra Procházková

Žádné komentáře: