pátek 23. října 2009

Drakiáda

Ve čtvrtek 22.10.2009 ukázalo počasí svoji vlídnou tvář a v 15 hodin přiletěl příznivý vítr zafoukat jen pro nás.
V povětří se vznášeli draci usmívající se, zubatí i zamračení, různobarevná rogala, draci v podobě sluníček, motýlků, byla tu sova i orel, panenky, Berušky i Ferda Mravenec, delfín i ryby, vzlétly vojenské stíhačky a další krásně vybarvení draci s dlouhými třásněmi.

Další text ...

Bylo velice těžké vybrat draky k ocenění, protože všichni byli krásní a něčím zajímaví. Odměnili jsme draka Sabinky Řehové, který vylétl do závratné výšky a po celou dobu sledoval své "kolegy" pod sebou, černý netopýří drak Jolanky Trubirohové byl jedinečný svým tvarem i barvou, odměnili jsme i nejmenšího dráčka - malé zelené rogalo Robina Dorotíka, i draka Jarka Janečky, kterého mu vyrobil dědeček. Cenu útěchy dostala Kristýnka Řehová, jejíž Ferda Mravenec se usadil na nejvyšší větvi v koruně stromu a nechtěl se k ní vrátit.

Všechny děti si zasloužily odměnu, diplom za účast a papírového dráčka na památku a věřím, že si odnesly především spoustu dojmů a zážitků ze zdařilé akce.
Poděkování patří všem rodičům, babičkám, dědečkům, sourozencům, také p. vychovatelce Hermanové za obětavou spolupráci, p. učitelce Píchové, Libosvarové a p. školníku Minárovi za záchranu zachycených draků.

Napsala Miroslava Raníková

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Žádné komentáře: