úterý 23. června 2009

Noční škola v Lískovci, aneb spíme ve škole

V noci ze středy 17. června na čtvrtek 18. se osmá třída rozhodla přespat ve škole. Všichni se hrozně těšili na vzrušující zážitek a napjatě čekali, co je bude čekat v bojové hře v tzv. bojovce.

Další text ...


Sešli jsme se v šest hodin večer před školou. Někteří byli přivezení rodiči, jiní autobusem, a ti zdatnější přijeli na kole. Celá akce byla zahájena bojovkou – rozdělili jsme se do tří smíšených družstev, které si musely vybojovat a najít poklad. Ale nebylo to zadarmo. Nejdříve jsme museli zjistit, kde se sladký poklad nachází. Při splnění úkolů v tělocvičně (slalom ve švédské bedně, opičí dráha, trefa do koše apod.) jsme dostali indicie, které nás měly zavést do kolovny. K odemčení kolovny jsme potřebovali sadu klíčů, které jsme zase získali při plnění dalších úkolů v jednotlivých třídách (pavučina, slepec,…). Při získání dalšího klíče jsme byli blíž a blíž k sladké odměně. Na závěr jsme museli klíče uspořádat podle určitého kódu.

Při bojovce šlo především o spolupráci všech členů týmu, o sílu, hbitost, ale i o logiku a umění vyjadřování. Třešinka na dortu byla vychutnávání úžasného melounu.

Po předání odměny, společném focení a vychutnávání si melounu jsme si připravili kutloch na spaní. Leželi jsme na žíněnkách, a díky spacákům jsme vypadali tak trochu jako larvy.

Večerka měla být v deset hodin, ale trochu se nám protáhla kvůli diskotéce do dvanácti. Už jsme skoro spali (spíše žvanili – poznámka učitele), když přesně o půlnoci začalo zvonit! Všichni jsme se hrozně vylekali, protože to opravdu nikdo nečekal. Pak jsme ale usnuli, a spalo se nám dobře.

Celou akci pro nás připravil a provázel třídní učitel Petr Jaroš s paní učitelkou Martinou Šebestovou.

Ráno se nikomu nechtělo vstávat, ale nedalo se nic dělat. Po ranní hygieně a po snídani jsme zahájili další super akci a tou byl recesní olympijský den.

Všichni si to náramně užili a někdy by si to rádi zopakovali.

Článek vytvořen z písemných prácí nocležníku.

PS: Koukněte se na fotky, a zažijete alespoň zlomek toho, co žáci osmé třídy.

Žádné komentáře: