úterý 8. října 2013

Úspěch v zeměpisné olympiádě = cestování Evropou

Být úspěšný v soutěžích neznamená jenom obdiv a uznání od spolužáků, ale i zajímavá odměna. A jaká by to měla být odměna, když se jedná o geografii? Jednoznačně poznávání cizích zemí...
Martin Alex Nalepa je sice už žákem víceletého gymnázia, ale na svou základní školu nezapomněl a poslal mailem své zážitky z Expedice.

Podívejte se na fotky.

Přečtěte si, jak on sám popsal svůj zážitek z cestování ...
Vyjeli jsme v ten týden v pondělí a jeli jsme přes Prahu, Český Krumlov, Dolní Dvořiště, Linz, Graz do Klagenfurtu. Tam je venkovní výstava zmenšenin světových památek. Bylo to fakt super. Po cestě jsme se zastavili i ve Spital am Pyhrn, kde je horská řeka s vyhloubeným korytem a kolem ní dřevěné lávky. Třetí den jsme šli na túru ve Slovinsku na severní stěnu nejvyšší hory Triglav. Bylo to moc namáhavé ,ale taky velmi krásné. Další dva dny už jsme byli v Chorvatsku. Celý den jsme byli na lodi a navštívili města např. Rovinj a Poreč na Istrijském poloostrově. Zpátky v Praze jsme byli v sobotu ráno v osm hodin. Sice jsem musel celý další týden dopisovat sešity, ale bylo to boží a lepší počasí jsme nemohli mít.

Žádné komentáře: