úterý 8. listopadu 2016

Armáda České republiky v naší škole.

Nezapomenutelný zážitek si odnesli žáci naší školy z dnešního dne, kdy nás navštívili příslušníci Armády České republiky. Akci připravilo Ministerstvo obrany společně s vojáky  53. pluku průzkumu a elektronického boje z Opavy v rámci Přípravy občanů k obraně státu (POKOS).


Téměř celé dopoledne jsme se na čtyřech stanovištích střídavě seznamovali se základy 1. pomoci, ochranou při chemickém napadení, s informacemi o organizaci naší armády a přípravě a nasazení profesionálních vojáků a také s jejich technikou.

Příjemným bonusem byly i drobné dárky, které jsme obdrželi přímo od vojáků, pokud jsme správně odpověděli na položené otázky. Zejména mladší žáky potěšila i možnost posadit se do vojenské sanitky.
Žáci by po tomto setkání měli zvládnout nejen přímou problematiku obrany státu, ale také by měli umět na příkladech doložit například význam vzájemné solidarity mezi lidmi, vyjádřit možnosti, jak mohou v případě potřeby pomáhat lidem v nouzi a jak pomoci v situacích ohrožení a obrany státu. Fotky

Žádné komentáře: